Conferències plenàries

 

 

 

 

 

Anne Mulhall és professora a la Facultat d’Anglès, Drama, Cinema i Escriptura Creativa de la University College Dublin. També és co-directora del Centre de Gènere, Feminismes i Sexualitats i directora del Màster en Gènere, Sexualitat i Cultura de la UCD. Anne ha publicat  extensament en les interseccions de la literatura i cultura irlandesa contemporània i del segle XX, la teoria feminista, de gènere i queer, i els estudis crítics sobre la migració.

© Mattia Pelizzari

Ailbhe Smyth ha dirigit el Centre d’Estudis de les Dones (Women’s Education, Research and Resource Centre) de la University College Dublin, i ha publicat extensament sobre feminisme, política i cultura. És també una activista reconeguda que s’ha implicat en campanyes tan rellevants en la història recent de la República d’Irlanda com la del referèndum pel matrimoni igualitari el 2015, o la més recent per la legalització de l’avortament el 2018. En aquesta darrera iniciativa, Ailbhe Smyth va ser co-directora de la campanya nacional “Together for Yes”, així com co-fundadora i coordinadora de la “Coalition to Repeal the 8th”, decisives per aconseguir el resultat positiu que finalment amplià els supòsits legals en què es permet l’avortament a la República d’Irlanda.

Escriptores

Melatu-Uche Okorie va néixer a Enugu, Nigèria i arribà a Irlanda l’any 2006 com a demandant d’asil. Durant vuit anys i mig va viure institucionalitzada en un Centre d’Internament per a persones extrangeres a Irlanda, fins que la seva petició fou acceptada. La seva carrera com a escriptora començà durant aquest període i el 2009 va guanyar el Metro Éireann Writing Award amb el seu relat “Gathering Thoughts”. El seu treball s’ha sido publicat en les col·leccions Ten Journeys One Destination, Alms on the Highway, i a les revistes LIT Journal, College Green Magazine. La seva promera col·lecció, This Hostel Life, es va publicar el maig de 2018 i hi ficcionalitza les experiències de la població immigrant, demandant d’asil i refugiada a la Irlanda contemporània. Actualment està treballant en una novel·la.

 

© Bríd O Donovan

Lisa McInerney es va donar a conèixer a través del seu guardonat blog “Arse End of Ireland”, que oferia na visió àcida de la realitat social irlandesa durant el període del Tigre Celtai la posterior crisi que va assolir la República d’Irlanda a partir de 2008. The Irish Times la va qualificar llavors com una de les escriptores amb més talent del moment. Des de llavors, ha publicat el seu treball a Winter Papers, The Stinging Fly, Granta, The Guardian, BBC Radio 4 i diverses antologies. Va publicar la seva primera novel·la The Glorious Heresies l’any 2016, amb la qual va guanyar els premis Baileys Women’s Prize for Fiction, Desmond Elliott Prize 2016, el Francophonie Ambassadors’ Literary Award 2018, i el Premi Edoardo Kihlgren de Literatura Europea 2018. El seu relat “Navigation” va ser seleccionat el 2017 per al Sunday Times EFG Short Story Award. La seva segona novel·la, The Blood Miracles, s’ha publicat el 2018 i ha rebut el RSL Encore Award.

Llegeixi les reflexions de Lisa McInerney sobre l’escriptura a la pàgina Kaleidoscope, un magnífic projecte EFACIS sobre què significa escriure per als/les autors/es irlandesos/es: http://kaleidoscope.efacis.com/writer/lisa-mcinerney